• Breakin Rotterdam

    Breakin Rotterdam
  • Bluetiek-in

    Voorjaar 1983 opende Dick en Herman de discotheek BlueTiek-In onder dezelfde naam als hun tien kledingzaken die heel populair waren. Zij wilden niet uitbreiden buiten Rotterdam en omstreken, anders zaten ze de hele dag alleen maar in de auto dus toen werd er uitgebreid met een disco. De eerste twee jaar (’84 en ’85) werd BlueTiek-In uitgeroepen tot Discotheek van het Jaar door het Algemeen Dagblad.
  • Rotterdamse Roze Kaart

    Op de Rotterdamse Roze Kaart staan lhbt+ clubs, bars, discotheken, feesten, festivals, sauna’s, organisaties en cruise plekken van toen en nu.
  • Pandora's Music Box

    In 1985 vond in de Doelen het new wave popfestival Pandora’s Music Box plaats. Alle bezoekers werden verplicht zich te laten fotograferen bij binnenkomst. De collectie geeft een uniek en hip tijdsbeeld uit de roerige jaren tachtig, met de destijds gangbare muziekstromingen. Pandora’s Music Box stopte na 1985, maar werd met de vernieuwende programmering het voorbeeld voor latere festivals zoals Lowlands. De negatieven die opgeslagen waren in 3 filmblikken lagen op zolder bij medeorganisator en oprichter van Mojo Concerts Berry Visser. DIG IT UP herontdekte de negatieven enkele jaren geleden, scande ze en maakte ze toegankelijk. De expositie in 2017/2018 trok veel belangstelling. In 2019 was de collectie een maand zichtbaar op de mediawand van de Rotterdamse Schouwburg. Ook deze fotocollectie werd overgedragen aan Stadsarchief Rotterdam. De tentoonstelling Pandora’s Music Box vond plaats van 19 november 2017 tot en met 11 juni 2018.
  • Trapauto

    Vele Rotterdammers hebben in hun jeugd bij een bezoek aan Diergaarde Blijdorp plaatsgenomen in een trapauto bij de ingang. Met glunderende blik, de haren mooi gekamd en soms geflankeerd door oudere broers, zussen en ouders, keek men in de camera vanstraatfotograaf’ Randolfi voor een felbegeerde afdruk in zwart-wit. Fotograaf Kees Molkenboer legde de Italiaanse fotograaf vast die eind jaren vijftig regelmatig met een trapauto voor de ingang van Diergaarde Blijdorp stond om kinderen te fotograferen. Deze foto uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum is een icoon geworden van de wederopbouw van Rotterdam. Ook wordt aandacht gegeven aan straatfotograaf ‘Kodak Piet’ die in Vlaardingen portretten maakte met eenzelfde trapauto. Oproepen bij het publiek leverden veel reacties op. Een deel wordt vertoond in een tentoonstelling.
  • 75 jaar gay

    Het project ’75 Jaar gay Rotterdam’ wordt geproduceerd door DIG IT UP. Deze stichting ontwikkelt als ‘erfgoedlab’ projecten op het gebied van grootstedelijk erfgoed. Dat gebeurt met exposities, etalagetentoonstellingen, documentaires en talkshows. Er wordt bij dit project samengewerkt met onder meer Rotterdam Pride, Stichting Gay Rotterdam, The Hang-Out 010, Ferry Rotterdam, Open Rotterdam en Stadsarchief Rotterdam. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam, in het kader van Meedoen in Rotterdam, en de Van Leeuwen Van Lignac Stichting.
  • Stad

    Helmuth Tjemmes fotografeert al zestig jaar de stad in al haar gedaanten. Het is moeilijk om hem zonder camera te betrappen, want altijd is hij op zoek naar bijzondere beelden, situaties en plekken in Rotterdam. Helmuth beschikt inmiddels over een collectie van meer dan 50.000 foto’s. Tjemmes kocht in 1957 zijn eerste eenvoudige Kodakcamera. Al gauw vond hij het laten afdrukken te duur en begon hij met het zelf ontwikkelen en afdrukken van foto’s. In 2005 ging hij over op digitale fotografie. STAD liet niet alleen de stad door de lens van Tjemmes zien, maar ook de stad van Rotterdammers in de afgelopen decennia. Met name de beelden uit de jaren vijftig en zestig zorgen vaak voor momenten van herkenning en herinnering. STAD was een expositie van 50 jaar Rotterdam en Rotterdammers. Curator en documentairemaker Joop de Jong stelde in 2017 de tentoonstelling samen.
  • John-Phoxx-Groot

    De eerste tentoonstelling van de DIG IT UP Gallery vestigde de aandacht op het bijzondere werk van JohnGroot. Van Rotterdam een grote studio maken, dat was wat John (alias PHOXX) graag wilde. Hij was fotograaf en locatiescout voor velecommercials, videoclips en andere opnames die Rotterdam als decor hadden. De door DIG IT UP geproduceerde tentoonstelling liet zien hoe John Groot (Omaha, Nebraska, 31 mei 1961 – Rotterdam, 26 februari 2007) sterk heeft bijgedragen aan het beeld van de stad. Als onderdeel van het project werd het archief van John Groot overdragen aan het Stadsarchief Rotterdam. Deze tentoonstelling kwam tot stand met medewerking van: Gemeente Rotterdam Sport & Cultuur, Stadsarchief Rotterdam, IVA Groep, Snoerboer, Ophuysen printers, Arthur Vriens, Elin Haitsma, Tyrone Breet, Jelani Isaacs, Saskia Kagchèl, Berry Visser, Simone Shin en vele anderen.