kralingen 02--.jpg

Item

Title
kralingen 02--.jpg
Description
Hippie zittend op de grond tussen de bomen
Identifier
kralingen 02--.jpg
Date
1970
Creator
Hans Pattist
Spatial Coverage
plaszoom
Contributor
Hans Pattist
Rights
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
Dit beeld is beschikbaar onder Creative Commons licensie CC BY-NC-ND 4.0
Subject
Holland popfestival, Festival Rotterdam, Kralingse bos, hippie, zittende mensen, maxijurk, conversatie, opgehangen wasgoed, tipi, bomen
annotates
‘Daar mot ik bij zijn’

Henk Hulstkamp bedacht zich geen moment toen hij in muziekbladen de aankondiging van het Holland Pop Festival las. Hij moest en zou erbij zijn! En hij heeft er geen moment spijt van gehad.


“We schrijven voorjaar 1970. Ik heb net weer muziekbladen zoals Muziek Expres, Muziek Parade en Teenbeat gekocht. Er waren eerst geruchten over een popfestival. Maar nu lees ik toch: er komt een popfestival! En wat voor één. Pink Floyd, The Byrds, Jefferson Airplane en een berg andere bands. Ik word gek. En niet geheel onbelangrijk: in mijn hometown Rotterdam. Waar zijn de kaarten te koop? Pink Floyd heb ik een jaar of twee geleden ook al in Rotterdam gezien in de oude Energie hal, met Syd Barrett. The Byrds, 8 Miles High (HIGH) en dan niet te vergeten Jefferson Airplane met dat lekkere wijf Grace Slick. Nou, daar mot ik bij zijn. Jammer dat de Q 65 er niet spelen, want behalve The Bintangs is de Nederlandse inbreng niet mijn ‘cup of T’. But you can’t have it all.”


‘Drie dagen feest en afzien’

“Yés, ik heb mijn kaartje. 35 Gulden? Een rib uit mijn lijf, maar so what! Vrienden vinden het te duur. Schijt aan, ik ga. Tentje en slaapzak mee, doei. Het was drie dagen feest en afzien. Een combinatie van bloedheet en verzopen zijn als een kat. Welke bands ik gezien heb weet ik niet meer precies. In ieder geval de al genoemde, met Pink Floyd als hoogtepunt, ’s ochtends vroeg. En T Rex, toen nog Tyrannosaurus Rex. Jammer dat The Who er niet speelde, dat was en is nog steeds mijn band. Maar zoals ik al schreef, you can’t have it all.”


‘Beter ik was er, dan had ik maar…’

“Muziek beïnvloedt wel je smaak en leefwijze. Gelukkig heb ik alle grote bands in de sixties en seventies meegemaakt. Ik ga vijftig jaar na dato nog steeds naar veel bands kijken. Alleen zijn de namen zoals Hendrix, Led Zeppelin, The Who en Pink Floyd vervangen, hoewel de twee laatstgenoemden nog optreden, door bands als The Kik, Jett Rebel en Tim Knol. Maar ook die zijn top. Voor alle jongeren: doe en ga doen wat je wilt. Doen! Je kunt beter zeggen ik was er, als had ik maar. Groetjes van een Ouwe Hippie.”

Comments

No comment yet! Be the first to add one!

I agree with terms of use and I accept to free my contribution under the licence CC BY-SA.